1. Frossent kjøt skal tinast opp i kjøleskap.
2. La kjøtet tempereras i romtemperatur før steiking.
3. La kjøttet kvila etter steiking.
________________________
- 0,5 kg kalvekjøttdeig
- 0,5 stk finhakket rødløk
- 0,5 ts paprika
- 0,5 ts hakket oregano
- 2 stk egg
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 4 dråper tabasco
- 4 dråper worchestershiresaus.
Slik gjer du:
Hamburgermasse: Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Del massen i biter og klapp dei ut til ca 12 cm store hamburgere. Brun hamburgerene i panne med smør. Legg hamburgerene på ei steikeplate, legg evt tilbehør på. Steik burgerane i ovn ved 200C i ca 10 minutt.
________________________
Ingredienser - 4 porsjoner.
- 1 kg ferdig oppskjært sosekjøtt
- 4 ss margarin
- 5 ss kveitemjøl
- 9 dl kjøttkraft/buljong
- 2 stk løk
- 4 stk gulerøtter
Slik gjer du:
Brun margarin og mel nøttebrunt, spe med kjøttkraft og tilset krydderet. Skrell løk/gulerøtter og skjær i biter.
Brun kjøtt og løk i margarin i 2 omganger, og legg det over i sausen.
La det trekke under lokk rett under kokepuktet i ca 2 timar eller til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper
_________________________
Skjær biffane i 2,5-3 cm tjukke skiver. Kan krydras med salt og pepper før eller under steiking.
(hugs at kjøttet skal smake kjøtt og ikkje krydder).
Viktig at kjøttet er rom-temperert! Er du usikker kan du ha det i ein plastpose og temperere kjøttet i lunka vatn.
Bruk ei god steikepanne! - sjølv brukar eg helst jernpanne.
Før steiking - varm opp panna, ha i smør eller olje som er egna til steiking. Brukar du smør skal smøret bli varmt, og når det sluttar å fresa er tida inne for å legga på biffane. (viktig at det ikkje er for mykje kjøtt i panna).
Steiking ca 1,5-2 minutt på kvar side, avhengig av tykkelsen av biffen. Det er viktig å behalde så mykje av kjøttsafta i biffen, spesiellt om kjøttet er magert.
Etter steiking skal biffen kvile i 5 til 10 minutt.
Set biffen inn i ovnen i 8 til 10 minutt avhengig av kor godt steikt du vil ha den.
Etter steiking, dekk over biffane og kviling så i 8 til 10 minutter før servering.
___________________________
Lykke til!
- Kjell Vidar.
Copyright @Kjell Vidar Øglænd