Tips&Triks

Tveit Søndre Gardsmat

Våre produkter

Tips & Triks

Kjell Vidar

Kjøttreglar!

 

1. Frossent kjøt skal tinast opp i kjøleskap.

2. La kjøtet tempereras i romtemperatur før steiking.

3. La kjøttet kvila etter steiking.

________________________

 

Hamburger

 

- 0,5 kg kalvekjøttdeig

- 0,5 stk finhakket rødløk

- 0,5 ts paprika

- 0,5 ts hakket oregano

- 2 stk egg

- 1 ts salt

- 1 ts pepper

- 4 dråper tabasco

- 4 dråper worchestershiresaus.

 

Slik gjer du:

 

Hamburgermasse: Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Del massen i biter og klapp dei ut til ca 12 cm store hamburgere. Brun hamburgerene i panne med smør. Legg hamburgerene på ei steikeplate, legg evt tilbehør på. Steik burgerane i ovn ved 200C i ca 10 minutt.

________________________

 

Sosekjøt

 

Ingredienser - 4 porsjoner.

 

- 1 kg ferdig oppskjært sosekjøtt

- 4 ss margarin

- 5 ss kveitemjøl

- 9 dl kjøttkraft/buljong

- 2 stk løk

- 4 stk gulerøtter

 

Slik gjer du:

 

Brun margarin og mel nøttebrunt, spe med kjøttkraft og tilset krydderet. Skrell løk/gulerøtter og skjær i biter.

 

Brun kjøtt og løk i margarin i 2 omganger, og legg det over i sausen.

 

La det trekke under lokk rett under kokepuktet i ca 2 timar eller til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper

_________________________

 

Steiking av biff

 

Skjær biffane i 2,5-3 cm tjukke skiver. Kan krydras med salt og pepper før eller under steiking.

(hugs at kjøttet skal smake kjøtt og ikkje krydder).

Viktig at kjøttet er rom-temperert! Er du usikker kan du ha det i ein plastpose og temperere kjøttet i lunka vatn.

Bruk ei god steikepanne! - sjølv brukar eg helst jernpanne.

Før steiking - varm opp panna, ha i smør eller olje som er egna til steiking. Brukar du smør skal smøret bli varmt, og når det sluttar å fresa er tida inne for å legga på biffane. (viktig at det ikkje er for mykje kjøtt i panna).

Steiking ca 1,5-2 minutt på kvar side, avhengig av tykkelsen av biffen. Det er viktig å behalde så mykje av kjøttsafta i biffen, spesiellt om kjøttet er magert.

Etter steiking skal biffen kvile i 5 til 10 minutt.

Set biffen inn i ovnen i 8 til 10 minutt avhengig av kor godt steikt du vil ha den.

Etter steiking, dekk over biffane og kviling så i 8 til 10 minutter før servering.

___________________________

 

Lykke til!

 

- Kjell Vidar.

Copyright @Kjell Vidar Øglænd